Vijesti tvrtke

Dom / Vijesti / Vijesti tvrtke / Što je izvlačenje čelične žice
Administrator Nov 12, 2022 0 Comments

Što je izvlačenje čelične žice

Izvlačenje čelične žice je proces obrade metala pritiskom. Traka ili zavojnica se provlači kroz matricu ili više matrica u nizu. Svaka matrica ima promjer manji od promjera ulaznog materijala, a površina poprečnog presjeka žice se smanjuje dok prolazi kroz svaku matricu. Kao rezultat toga, poprečni presjek žice se smanjuje, ali se duljina žice povećava ili produljuje prema novom promjeru.

Ulazni materijal od nehrđajuće čelične žice
Čelične trake odabrane su kao ulazni materijali za tehnologiju izvlačenja čelične žice. Širina čeličnog kotura mora biti 700 mm ili više. Kada se traka izrezuje iz zavojnice, širina će biti oko 100 mm kako bi se olakšalo rezanje-motanje-škarama u proizvode od čelične žice. Ako je materijal sekundarni proizvod, veličina 355 mm, mekan je i može se unijeti u crtanje bez koraka rezanja.

Sekundarni čelik može se koristiti kao ulazni materijal. Obično se ovaj materijal uvozi u obliku cijele serije, s ovom vrstom, debljina i širina će biti različite.

Gore navedeni materijali, koji su standardni materijali za metodu valjanja, olakšavaju proizvodni proces. Gotovi proizvodi od žice su promjera od 1 mm do 6 mm. Često se koristi u području tkanja mreže B40, reklamnih polica, izrade žbica električnih ventilatora, štancanja svih vrsta…

Osim toga, ulazni materijali mogu se zamijeniti i toplovaljanom žicom uvezenom iz inozemstva. Korištenje žičane šipke kao ulaznog materijala za izvlačenje čelične žice zahtijeva mekani materijal ili SAE1006 ili 1008B. Ovo je također materijal koji se stavlja u proizvodnju bez prolaska kroz fazu rezanja i valjanja. Od 5,5 mm do 10 mm u promjeru, nakon izvlačenja, proizvest će se žica promjera manjeg od 1 mm koja se može kuhati na pari, galvanizirati, ovaj proces nakon gotovog proizvoda također je poznat kao žica od nehrđajućeg čelika ili cink vezica. U slučaju povlačenja užeta prave veličine za vrhunska polja kao što su dijelovi motocikla, vješalice, vijci itd.

Osim toga, druge vrste: kabeli, rubovi greda, ručno rađeni toplo valjani otpaci… Ovi se tipovi često ne koriste puno, ali kako bi se natjecali cijenom, neki objekti ipak prihvaćaju proizvodnju.

Dosadašnja metoda ispitivanja mekoće – tvrdoće materijala temelji se na iskustvu. Ustanove često dopuštaju svojim zaposlenicima da prvi vide robu u trgovini. Hoće li iskusno osoblje ispitati mekoću valjanog čelika? Stručna riječ “teška ruka” odnosi se na kaljeni čelik.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena